EVO KAKO NAJBRŽE DA UKRASITE PRAZNIČNU TRPEZU:Najlepši uskršnji zečići neka ukrase i vašu prazničnu trpezu
Ilustracija, Foto: Shutterstock

savet

EVO KAKO NAJBRŽE DA UKRASITE PRAZNIČNU TRPEZU:Najlepši uskršnji zečići neka ukrase i vašu prazničnu trpezu

Ako želite da ukrasite Uskršnju trpezu preslatkim pecivom, onda je naš predlog da isprobate ovaj recept.

Objavljeno:

Napravite pecivo u obliku zeca, koje je vrlo jednostavno za pripremu.

Testo se muti mikserom par minuta, a oblik zeca se pravi najlakše moguće. Možete da punite džemom ili eurokremom, a možete da služite i prazno.

Sastojci:

  • 600 g brašna
  • 250 ml mlakog mleka
  • 100 g šećera
  • 100 g mekog putera
  • 1 jaje
  • 10 g soli
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 jaje

Recept za pecivo u obliku zeca:

Moćan trik pred Uskrs: Evo kako da vam jaja ne pucaju prilikom kuvanja

Korak 1

Napravite testo

U posudi pomešajte prosejano brašno, mleko, šećer, puter sobne temeprature, jaje, so i kvasac. Dobro umutite testo dok se svi sastojci lepo ne sjedine. Pokrijte providnom folijom, pa ostavite da nadođe nekih pola sata ili sat vremena.

Korak 2

Oblikujte zečeve

Podelite testo na lotpice težine 80 g. Ponovo pokrijte providnom folijom i ostavite da nadođu još nekih 15 minuta. Zatim uzmite jednu lopticu i napravite zmijicu. Isecite krajeve. Veći deo zimijice urolajte, kao cimet rolnicu, a kraći kraj neka vam služi kao rep. Drugi isečeni kraj još malo rastanjite kao zmijicu i isecite po sredini (ne do kraja) kako biste napravili uši. Stavite na vrh rolnice i kao oko stavite biber. Tako uradite sa svim lopticama.

Bonus video:

07:45

STARS EP294

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.